1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het is T-Mobile gelukt om de diefstal van klantgegevens van zeventien miljoen klanten verborgen te houden. Dit heeft de Duitse krant Der Spiegel bekendgemaakt

Hiermee dwong de krant dat het Duitse telecombedrijf op de knieën moest. Volgens T-Mobile zijn deze gegevens niet naar buiten gebracht om een onderzoek van de Duitse justitie niet tegen te werken.

Volgens T-Mobile zijn er sinds het onderzoek nog geen aanhoudingen verricht, maar zijn er wel twee medewerkers ontslagen. De gestolen gegevens zijn onder andere (geheime) telefoonnummers, adressen, geboorte data en e-mailadressen. Ze zouden zijn aangeboden op de zwarte markt, maar vanwege de hoge prijs zijn ze nog niet verkocht.

Sinds de diefstal heeft T-Mobile wel diverse verbeteringen aangebracht in hun netwerkbeveiliging. De Duitse politiek heeft zich inmiddels ook bemoeit met de zaak. Zo meent de oppositie dat de bewaarplicht moet verdwijnen en ook zo snel mogelijk.

Volgens Volker Beck, fractievoorzitter bij de Groenen zijn de klantgegevens niet veilig bij T-Mobile. "De verzameling van data werkt naast correct gebruik ook crimineel misbruik in de hand."