1 min

Tags in dit artikel

, ,

NetGear heeft een nieuwe NAS vrijgegeven, het betreft een ReadyNAS Pro. De nieuwe Network Attached Storage, afgekort NAS, behoort tot de koplopers.

De nieuwe NAS heeft bijvoorbeeld zes bays, er kunnen dus zes harde-schijven in. NetGear staat het toe dat er systemen gewisseld worden terwijl de machine online is. Een ander voordeel aan de NAS is dat hij out-of-the-box BitTorrent aan boord heeft. Hiervoor is NetGear een samenwerking met BitTorrent zelf aangegaan, aangezien dit tegenwoordig een bedrijf is.

De NAS ondersteunt tot 6 terabyte aan netwerkopslag. De nieuwe NAS komt in drie varianten beschikbaar, een variant met drie vijfhonderd gigabyte schijven, een variant met drie terabyte-schijven en een variant met zes terabyte-schijven.

De in april aangekondigde NetGear ReadyNAS Pro wordt geleverd met 5 jaar hardware garantie en is vanaf nu verkrijgbaar. De consumentenadviesprijs bedraagt vanaf € 1656,- excl. BTW.

De nieuwe ReadyNAS Pro was door NetGear meegenomen naar Presszone, waar Techzine ook bij aanwezig was. Meer informatie over de NAS kan dus in het verslag gevonden worden.