2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Netgear heeft op de CES drie nieuwe ReadyNAS-series gepresenteerd voor zakelijke gebruikers. Het gaar om de ReadyNAS 420, 520 en 620 series, waarbij de laatste twee direct zijn voorzien van 10 Gigabit-poorten. De 420-series moeten het nog stellen met enkele Gigabit-poorten. Met deze nieuwe series wil Netgear alle zakelijke gebruikers kunnen bedienen.

420-series

Netgear heeft met zijn nieuwe NAS-portfolio een duidelijke lijn getrokken welke NAS voor welke gebruiker geschikt is. De ReadyNAS 420-series is er voor ZZP’ers en de onderkant van het MKB. Deze NAS-servers bieden volgens het bedrijf goede prestaties en automatische backups tegen een scherpe prijs. Er zijn twee modellen beschikbaar, een 2-bay en een 4-bay model. Beide worden aangedreven door een Intel Atom C3338-processor. Volgens Netgear kan je met deze NAS bestanden delen en data backuppen tot 40 gebruikers.

520-series

Voor het MKB heeft Netgear de ReadyNAS 520-series geïntroduceerd. Deze NAS-apparaten zijn net iets krachtiger en beschikken over een Intel Pentium D1500 processor en twee 10GbE-poorten. Ze zijn beschikbaar in een 4-bay, 6-bay en 8-bay uitvoering. Hiermee is het mogelijk om grotere hoeveelheden data op te slaan en te verwerken. Netgear geeft aan dat deze NAS gebruikt kan worden tot 80 gebruikers. Ook zou je meerdere Full HD of één 4K-stream kunnen afspelen vanaf deze NAS.

620-series

Tot slot heeft Netgear nog de ReadyNAS 620-series gepresenteerd. Deze modellen kunnen niet alleen data opslaan maar beschikken ook over flink wat rekenkracht. Ze zijn uitgerust met een Intel Xeon D1521 processor. Natuurlijk ook hier weer twee 10GbE-aansluitingen en verder zijn deze modellen beschikbaar in een 6-bay en 8-bay uitvoering. De totale opslagcapaciteit ligt daardoor wat hoger. Deze NAS biedt een totale capaciteit van 80TB kwijt, met een expansie-unit zelfs 130TB. Netgear stelt dat deze modellen echt geschikt zijn voor de wat meer veeleisende omgeving in grotere kantoren of met veel creatieve professionals. Deze NAS kan tot 120 gebruikers verwerken.

Netgear biedt op alle ReadyNAS-servers vijf jaar garantie en de eerste modellen komen deze maand nog beschikbaar. Prijzen zijn per regio verschillend en worden nog bekendgemaakt, zodra de modellen daadwerkelijk beschikbaar komen.