1 min

Tags in dit artikel

,

De volledige harddisk-tak van Fujitsu komt in handen van Toshiba. Fujitsu is genoodzaakt deze divisie af te stoten door de grote verliezen die er geleden worden.

Voor de overname ging wel een onderhandelingsproces van één maand vooraf maar het is eindelijk rond. Toshiba is echter niet per direct de nieuwe eigenaar van de divisie. Fujitsu zal de divisie eerst onderbrengen bij een dochteronderneming. Hier wordt Toshiba dan voor tachtig procent eigenaar van. Nog voor dertig juni moet Toshiba een belang van honderd procent nemen in bedrijf en is het volledig de eigenaar van de harddisk-tak. Wat het prijskaartje is voor deze overname is niet bekend gemaakt.

Fujitsu gaf in januari al aan van deze divisie af te willen. De oorzaak is het grote verlies wat met de divisie geleden wordt. Het bedrijf verwacht dat het dit boekjaar een verlies zal lijden van 431 miljoen euro. Dit is meer dan het verwachtte verlies van 127,5 miljoen euro. Fujitsu is echter bang dat de opbrengst van de overname niet genoeg is om het verlies te compenseren.