1 min

Tags in dit artikel

, , ,

IT’ers zijn van mening dat zij zelf mogen weten of ze een Hyves-, Linked-In- of Facebook-profiel aanmaken. De profielen op zogenaamde social network-websites moeten niet verboden worden door de werkgever vinden IT’ers.

Dit bleek uit een rondvraag onder een groep IT’ers, die aanwezig was op een borrel. Drie op de vier respondenten geeft aan dat zij vinden dat men zelf mag kiezen of ze wel of geen Hyves-profiel beheren, of welke andere sociale network-website dan ook. De ontwikkelingen op het gebied van social-networking gaan overigens snel, waardoor er steeds meer mogelijk wordt. Dat levert weer een mogelijk risico op voor de werkgever, zo stelt het onderzoek.

"Dat is opmerkelijk, omdat regelmatig gevoelige bedrijfsinformatie via Facebook, Hyves en dergelijke onbedoeld naar buiten komt. Je kunt je voorstellen dat bedrijven om die reden restricties willen in het delen van informatie op sociale websites. Opvallend dat juist IT-ers dit afwijzen," Dat zegt Victor de Pous, initiator van de First Life netwerkevenementen voor de IT-sector, de bewuste borrel. "Maar ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat bedrijven beleid gaan doorvoeren. Het lijkt op de begintijd van e-mail. Toen was het ook vrijheid-blijheid, tot er ongelukken gebeurden. Nu hebben de meeste bedrijven regels voor het gebruik van e-mail."