1 min

Tags in dit artikel

Thuisbezorgd.nl heeft het domein Takeaway.com overgenomen omdat het één centraal, internationaal portaal wil creëren voor zijn diensten. Voor de overname betaalt de site enkele tonnen.

Jitse Groen maakt met de overname van het domein een einde aan de zoektocht naar een goed internationaal domein. Het bedrijf dat Groen leidt stelt klanten in staat om bij thuisbezorgrestaurants via internet bestellingen te plaatsen. De laatste paar jaar kocht het bedrijf onder meer Pizza.co.uk, Lieferservice.de en Thuisbezorgd.nl.

Aan die onduidelijke merknamen moet nu een einde worden gemaakt. "Daarom heb ik Takeaway.com voor honderdduizenden euro’s gekocht. De internationale merknaam die we tot nu toe gebruikten, Citymeal.com, dekte de lading van onze activiteiten niet genoeg", zo vertelt Jitse Groen.

Takeaway.com moet het internationale startpunt worden voor Europeanen die thuis snel eten bezorgd willen hebben. "Het is een makkelijk te onthouden naam. Mogelijk schaffen we domeinen als Pizza.co.uk en Pizza.ie af, maar beginnen we met een duaal merkenbeleid. Naast Italiaans is ook Indiaas daar populair. Het nieuwe domein is ook een goede springplank om naar andere landen uit te breiden, bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland en Australië."

Overigens staat de digitale markt voor het thuisbezorgen van eten nog in kinderschoenen. Grote landen als Duitsland, Frankrijk en Spanje zouden nog ruimte genoeg hebben voor zulke sites, terwijl de concurrentie in landen als Denemarken, Nederland en Hongarije al vol zou zitten, zo vertelt Groen.

Naast Thuisbezorgd.nl willen ook Just-eat.com uit Denemarken en Netpincer uit Hongarije de Europese markt betreden.