min

Tags in dit artikel

, , , ,

De reorganisatie van Getronics kost in zo’n 700 Nederlanders hun baan. De Centrale Ondernemingsraad is hier mee akkoord gegaan.

Dat de reorganisatie banen zou kosten was al duidelijk, daar zijn nu echter meer details over vrijgegeven. Wereldwijd vallen er bij Getronics zo’n 4000 duizend ontslagen, dat is ongeveer 10 procent van het totale personeelsbestand. 700 van deze ontslagen zullen in Nederland vallen. Ook zullen 450 externe krachten en 250 buitenlandse werknemers werkzaam in Nederland, op zoek moeten naar een nieuwe baan. In totaal moet dit het bedrijf zo’n zestig miljoen euro per jaar besparen.

Nadat de Centrale Ondernemingsraad akkoord is gegaan met de reorganisatie is er contact opgenomen met de betreffend werknemers. Deze hebben gisteren te horen gekregen dat per direct vrijgesteld zijn van alle werkzaamheden.

"Er is geen goede manier om mensen te ontslaan, maar we hebben geprobeerd het zo netjes mogelijk te doen. Omdat we een beursgenoteerde onderneming zijn moesten we iedereen op vertrouwelijke wijze informeren. Daarom hebben we het voltallige personeel gevraagd zich dinsdagavond tussen zeven en acht telefonisch beschikbaar te houden", zegt de woordvoerster van Getronics.

"Mensen die boventallig verklaard zijn en vinden dat ze onterecht op de lijst gezet zijn kunnen zich verweren, er zijn maatschappelijk werkers aanwezig en mensen die snel akkoord gaan met hun ontslag krijgen een extra maand salaris mee," aldus Huug Brinkers, bestuurder ict bij vakbond De Unie.