Samsung gaat zich meer op zakelijke markt richten

Samsung wil zich in de toekomst meer gaan richten op de zakelijke markt. Op dit moment is het vooral actief op de consumentenmarkt.

Samsung gaat zich meer op zakelijke markt richtenOm dit te bereiken zal het zich naast gsm’s meer gaan richten op projectoren en laptops. Volgens Samsung is er een groei te zien van de activiteit van de zakelijke markt. Zo’n twintig procent van de totale omzet in de Benelux komt van de zakelijke markt. Vooral smartphones zijn zeer populair. Zo steeg de omzet die behaald werd uit de verkoop van smartphones met een touchscreen met maar liefst 82 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook de omzet van smartphones met een toetsenbord steeg fors, namelijk met 74 procent.

Om zowel de zakelijke klanten als de consumenten tegemoet te komen probeert Samsung het verschil tussen de producten zo klein mogelijk maken. Zo zal het nieuwe telefoons uitrusten met een optie om te wisselen tussen een consumentenmodus en een zakelijke modus. Ook worden smartphones voor consumenten uitgerust met zakelijke opties. Op deze manier komt de fabrikant alle gebruikers tegemoet.

Samsung is ook van plan om de projectormarkt over te nemen. Het bedrijf hoopt in 2011 al de grootste van de markt te zijn. Ook wil het proberen om in de top drie te eindigen van de grootste fabrikanten van compacte notebooks. Uit een onderzoek van Gartner blijkt dat deze mogelijkheid er wel degelijk is. Samsung zag namelijk in 2008 het marktaandeel het meeste stijgen en staat nu op plek zes. Samsung moet het opnemen tegen Toshiba, Dell, Acer, HP en Asus.

Bron:Channelweb