min

Tags in dit artikel

,

Het project ‘Ubuntu Satanic Edition’ mag gewoon een aangepaste versie van het Ubuntu-logo blijven voeren. Eerder kwam dit in het geding, nadat Canonical een brief naar de creatievelingen stuurde waarin het bedrijf stelde dat ze ermee moesten ophouden.

Het ‘Ubuntu Satanic Edition’-project is een project van enkele developers en designers die zich bezighouden met het ombouwen van de huidige Ubuntu-versies. De versies worden voorzien van Satanistische teksten en leuzen, er is ook heuse marketing voor. Zo is er diverse merchandising te koop, maar Canonical heeft dit pasgeleden stopgezet.

Het bedrijf achter Ubuntu had namelijk een brief gestuurd waarin duidelijk werd dat ze het liever niet hadden. De eigenaars hebben vervolgens de winkel dichtgegooid, omdat ze liever geen gezeur met Canonical wilden. Inmiddels is er een ander schrijven ontvangen van Jono Bacon, de community-medewerker bij Canonical. Hij stelt dat de brief niet verzonden had mogen worden en dat hij als niet verzonden beschouwd mag worden. De winkel gaat terug open.

Jono Bacon geeft tevens aan dat de eigenaars een licentie op het logo gaan krijgen, zodat het ook legaal duidelijk is dat het logo gebruikt mag worden. Waarom Canonical zo ineens van mening veranderd is niet bekend, waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat er veel reactie kwam op deze beslissing.