1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony’s nieuwe PS3 Slim is naar nu blijkt niet alleen aan de buitenkant veranderd. Hoewel Sony eerder liet weten dat de features van het apparaat niet zijn veranderd, heeft IBM bevestigd dat de PS3 Slim een aangepaste en verbeterde Cell-processor aan boord heeft.

Volgens een woordvoerder van IBM is de Cell-processor in de PS3 Slim gefabriceerd op een 45nm procédé, oudere PS3-modellen hebben een 65nm Cell-processor. De verbeterde versie zorgt voor betere prestaties, maar zorgt tevens voor een lager energieverbruik. IBM wil niet zeggen op welke kloksnelheid de processor draait. IBM had begin 2008 al gemeld dat het met een 45nm Cell-processor zou komen. De nieuwe chips zijn overigens ook goedkoper te produceren, wat waarschijnlijk heeft bijgedragen aan de prijs van de PS3 Slim, die 299 euro bedraagt.

Het is niet bekend of er ook een verbeterde grafische chip in de PS3 Slim aanwezig is. NVIDIA, fabrikant van de RSX GPU van de PS3 wilde niet reageren op vragen daarover. Als er een verbeterde grafische chip aanwezig is, dan is deze in ieder geval zeker gebaseerd op de architectuur van de RSX GPU, anders zou de PS3 Slim de bestaande games voor de PS3 niet af kunnen spelen.