1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nog niet zolang geleden verving Sony de 90nm-chip van de Playstation 3 voor de 65nm Cell-processor. IBM heeft echter alweer nieuwe informatie vrijgegeven omtrent een nieuwe Cell BE processor voor de PlayStation 3

Op de International Solid-State Circuits Conference meldde IBM dat Sony in de toekomst de nieuwe 45nm Cell-processor in productie gaat nemen voor de PlayStation 3. De nieuwe Cell-processor is ten opzichte van de huidige 65nm-processor kleiner en verbruikt ook voor 40 procent minder stroom. Doordat de nieuwe processor minder stroom verbruikt zal de kosten voor de koeling van PlayStation 3 een stuk lager uitvallen en zal de console daarnaast ook stabieler kunnen functioneren. De nieuwe 45nm-processor bevat geen prestatiebevorderende veranderingen, de Cell-processor zal dus hetzelfde presteren als haar eerdere voorgangers.

Doordat de productiekosten van de PlayStation 3 door deze nieuwe chip lager zullen uitvallen, is de kans groot dat in de toekomst de PlayStation 3 verder in prijs kan dalen. Ook de recente aankondiging dat Sony een nieuwe methode heeft gevonden om goedkoper Blu-ray-spelers te produceren maakt een eventuele prijsdaling van de PlayStation 3 sterk.