2min

Tags in dit artikel

, , ,

FTD heeft vandaag zijn antwoord op de aantijgingen van Stichting BREIN ingediend bij de Haarlemse rechtbank. BREIN stelde dat FTD inbreuk maakt op de privacywetgeving, het standpunt van FTD is echter het tegenovergestelde.

Volgens FTD maakt FTD, noch de usenetcommunity eromheen, inbreuk in de huidige privacywetgeving. Dat antwoord heeft FTD vandaag dan ook ingediend bij de Haarlemse rechtbank. Dit in tegenstelling tot Stichting BREIN, die stelt dat FTD dit wel degelijk doet. FTD stelt dat het niet de schuld is van FTD dat er illegale downloads op het internet staan, daarnaast is het downloaden van muziek en films volledig legaal, voor eigen gebruik. FTD stelt dat het programma slechts een soort televisiegids is.

De makers achter FTD stellen dat BREIN een verkeerde visie op het programma heeft. FTD is namelijk, aldus de makers, niets meer dan een programma waarmee men kan zien wat er aangeboden is. Het is dus geen onmisbare schakel, in tegenstelling tot wat BREIN beweert. Het downloaden van usenet zou, na sluiting van FTD, nog net zo hard doorgaan, stellen de makers. Dit in tegenstelling tot Mininova, waarmee men ten alle tijden een dergelijk TORRENT-bestand nodig heeft.

De schade vergoeding wijst FTD ook af. Een schadevergoeding mag alleen geëist worden door een rechthebbende en BREIN is geen rechthebbende, zo beredeneert FTD. Daarnaast stelt FTD dat BREIN de kosten van een stilstaande markt verhaalt op FTD. FTD stelt namelijk dat de muziekindustrie te lang heeft stilgezeten en dat het illegaal downloaden hierdoor ontstaan is.

Hiermee legt FTD de bal opnieuw bij BREIN. FTD heeft immers zijn repliek gegeven. BREIN wordt nu de kans gegeven om te reageren op deze aantijgingen, daarna zal FTD hoogstwaarschijnlijk nog een reactie geven waarna er een zitting wordt ingelast. Daarna volgt pas het vonnis.