1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit een nieuw rapport blijkt dat volgende maand, computer-fabrikant Acer een serie apparaten zal onthullen die draaien op Chrome OS, het web-centric OS die Google vorig jaar onthulde.

Volgens VentureBeat is Acer van plan om meerdere Chrome OS apparaten te lanceren op de Computex beurs in Taipei, Taiwan. Hoewel het onzeker is welke apparaten Acer van plan is om te demonstreren met het OS van Google, is het bijna zeker dat het netbooks worden. Tablets zijn een minder waarschijnlijke mogelijkheid.

Dit is niet de eerste keer dat er rapporten van een Acer netbook met Chrome OS zijn opgedoken. Eind vorig jaar lekte er nieuws uit dat Acer van plan was om een dergelijk apparaat te lanceren tegen het einde van 2010. Als het verslag van vandaag waar is, is dat tijdschema versneld. Het is nog onbekend wanneer een Acer-netbook met Chrome OS de verkoop in gaat.

Google Chrome OS behaalde vorig jaar de krantenkoppen vanwege zijn unieke benadering van besturingssystemen. De browser is het OS, en dus alle apps op Chrome OS zijn web-apps. Daarnaast is het bedoeld om op te starten in enkele seconden, zonder ondersteuning van de traditionele drivers, en is ontworpen om zichzelf te herstellen wanneer de integriteit van zijn code in het gedrang komt.