min

Tags in dit artikel

,

Microsoft heeft maandag tijdens zijn persconferentie, voorafgaand aan de Electronics Entertainment Expo (E3) in Los Angeles, een nieuw design van de Xbox 360 laten zien.

De nieuwe Xbox 360 wordt door Microsoft naar buiten gebracht als slank, fluisterstil en sexy. De ingebouwde wireless network adapter (N) zou voor een snellere verbinding moeten zorgen met Xbox LIVE en met een harddisk van 250 GB krijg je nog meer ruimte voor games en ander entertainment.

De nieuwe Xbox 360 wordt geleverd inclusief draadloze controller, headset, HDMI-aansluiting en biedt ondersteuning voor USB-memory sticks.

Vanaf 16 juli zal de nieuwe Xbox 360 beschikbaar zijn in Nederland voor een adviesprijs van 249,99 euro.

Zondag kondigde Microsoft al ‘Kinect voor Xbox 360’ aan, waarmee onder andere gaming zonder controller en het huren van films zonder afstandsbediening werkelijkheid wordt. Kinect werkt op zowel de bestaande als de zojuist nieuw aangekondigd hardware.

Specificaties nieuwe Xbox 360 250 GB:

  • Nieuw design: de Xbox 360 250 GB heeft een strakke, glimmend zwarte afwerking en wordt geleverd met een interne, verwisselbare harddisk en aanraakgevoelige knoppen voor in-/uitschakelen en uitwerpen van schijven;
  • Snelle draadloze verbinding: Geniet van snellere verbinding dankzij ingebouwde 802.11n Wi-Fi terwijl je films streamt of games speelt op Xbox LIVE®. Sla meer games en entertainment op dankzij de harddisk van 250 GB;
  • Gereed voor Kinect: Kinect werkt met elke Xbox 360(175 MB geheugen vereist), maar de Xbox 360 250 GB spelcomputer is speciaal ontworpen om eenvoudig verbinding te maken en zonder controller te spelen. Verbind de sensor gewoon rechtstreeks met de bijbehorende poort op je spelcomputer. Je hebt geen extra voeding nodig;
  • Compatibel met oudere apparatuur: je kunt de controllers en andere accessoires die je al hebt nog steeds koppelen aan de Xbox 360 250 GB terwijl je games, zoals ‘Halo Reach’ en ‘Fable III’ speelt. (Externe Xbox 360 harddisks en Xbox 360 geheugenkaarten zijn niet compatibel met de nieuwe Xbox 360-spelcomputer.)