‘Nieuwe Xbox krijgt 500GB harddrive en Kinect 2.0’

Nieuwe geruchten rondom de opvolger van de Xbox 360 galmen in de wandelgangen. De volgende Xbox zou een 500GB harde schijf krijgen en het superieure Kinect 2.0 standaard introduceren. Dit nieuws claimt een bron die beweert de nieuwe Xbox al in handen te hebben.

Een bron met de bijnaam SuperDaE komt met nieuwe informatie. De geruchtmakende nieuwe Xbox met codenaam Durango zal standaard geleverd worden met een Kinect 2.0-camera en voert bovendien een 500GB harde schijf.

De toevoeging van de Kinect-sensor is opvallend, maar dit is niet de eerste keer dat dit wordt gemeld. De Xbox zou zonder Kinect-sensor zelfs niet functioneren. Microsoft maakte deze keuze om ontwikkelaars tegemoet te komen. Zij kunnen zodoende altijd uitgaan van de aanwezigheid van de sensor. De nieuwe Kinect-sensor kan maar liefst zes personen tegelijk waarnemen.

De console zou ook meerdere games en applicaties tegelijk kunnen draaien, wat chats via derde applicaties en het snel wisselen tussen games mogelijk maakt. Gamers kunnen spellen bevriezen en pauzeren, waarna ze kunnen switchen naar een ander spel en terug, zonder verlies van de voortgang in het spel. Voor consoles is deze vorm van multitasking een flinke stap vooruit.

Daarnaast spreekt SuperDaE van een logische evolutie die de nieuwe controller doorgemaakt heeft. Die omschrijving wijst naar een praktisch identieke lay-out. Toch verandert er iets, aangezien de 360 controllers niet gaan werken op de Durango doordat gebruik wordt gemaakt van een nieuwe draadloze techniek.

Specificaties van Durango komen ook naar buiten, hoewel alles onbevestigd blijft. De nieuwe Xbox heeft eigen hardware met een processor met acht rekenkernen die draaien op 1.6 GHz. De graphics worden verzorgd door een een 800 MHz DirectX 11 GPU en daarnaast heeft de console verschillende onderdelen die individueel taken uitvoeren om de druk op de processor te verlichten.

‘Nieuwe Xbox krijgt 500GB harddrive en Kinect 2.0’
Volgens het schema krijgt de nieuwe Xbox 8GB aan DDR3-geheugen en een klein flash geheugen. Ook zou de console stereo 3D content in 1080p ondersteunen en is een WiFi ontvanger ingebouwd.

Durango wordt dit jaar nog verwacht, maar Microsoft laat niks los over een eventuele datum of evenement. In de loop van het jaar zal Microsoft waarschijnlijk sommige van deze geruchten bevestigen en sommige afwijzen. Tot die tijd zijn we afhankelijk van bronnen als SuperDaE, die de nieuwsgierige fans graag een handreiking doet.

Bron:Kotaku