Nieuw Kaspersky product voor klein zakelijke markt

Het Russische Kaspersky labs, bekend van zijn antivirus producten heeft een nieuw product uitgebracht met de naam Kaspersky Small Office Security v2. Met dit nieuwe product richt Kaspersky zich op kleine bedrijven en thuiskantoren met minder dan 10 medewerkers.

Nieuw Kaspersky product voor klein zakelijke marktVolgens Kaspersky Labs maken veel kleine bedrijven wel gebruik van antivirus producten en security suites maar zijn dit vaak de consumenten versies. Veel kleine bedrijven vinden de kosten van een groot zakelijk pakket niet opwegen tegen de voordelen ervan. Kaspersky hoopt met hun nieuwe product dit gat op te vullen.

Het nieuwe pakket is speciaal ontwikkelt en geconfigureerd voor de praktische behoeften van kleine bedrijven. Het is volgens Kaspersky zeer eenvoudig te installeren, beheren en te configureren. Nadat Kaspersky eenmaal is geïnstalleerd op alle computers in het netwerk, kunnen deze vanaf één computer worden beheerd.

Het pakket biedt uiteraard volledige bescherming tegen virussen, trojans, wormen, bots, spyware, keyloggers en rootkits. Verder heeft Kaspersky ook een database in de cloud met signatures om realtime te verifiëren of een bestand in een van de voorgaande categorieën valt.

Tot slot bevat deze bedrijfsversie van Kaspersky ook een soort parental control voor bedrijven, alleen dan om de mogelijkheden van werknemers te beperken. Zo kan de toegang tot het internet, applicaties, games, websites en sociale netwerken worden beperkt. Ook het downloaden van bestanden met bepaalde extensies kan worden geblokkeerd.

Bron:Automatisering Gids