Duitse muziekdienst Simfy klaagt Apple aan

De Duitse muziekdienst Simfy stapt naar de rechter. Simfy heeft een klacht ingediend bij het Duitse Bundeskartellamt tegen Apple. Apple zou volgens Simfy de goedkeuring van een bepaalde iPad-applicatie opzettelijk vertragen, omdat ze geen concurrentie wenst voor haar eigen muziekdienst iTunes.

Duitse muziekdienst Simfy klaagt Apple aan Volgens Ciaran O’Leary, een investeerder in het Duitse Simfy, hebben ze tot op het hoogste niveau goedkeuring voor de iPad-app, maar zou Apple sindsdien het goedkeuringsproces opzettelijk hebben vertraagt. Apple reageert volgens haar op geen enkele vorm van communicatie, inclusief de brieven van Simfy’s advocaten.

"Zonder een reden te noemen duurt de goedkeuring van onze iPad-app al meer dan drie maanden. Simfy ziet dit als misbruik van Apple’s marktpositie", aldus Simfy in een verklaring op haar website. Het bedrijf wil ook klachten indienen bij andere Europese antitrust-organisaties.

Sony heeft in het verleden vergelijkbare klachten gehad. Zo klaagde Sony begin dit jaar nog over het feit dat Apple weigerde om haar ebook-winkel in de App Store toe te laten.

Bron:Unwired View