2min

Als we de Koreatimes mogen geloven dan gaat of Samsung of LG het nieuwe touchscreen leveren van de iPad 3. Beide fabrikanten hebben samples aan mogen leveren zodat Apple ze intern kan vergelijken voordat het een keuze maakt met welke partij ze in zee gaan. Het zou gaan om touchscreens met een resolutie van maar liefst 2048×1536 pixels.

De genoemde resolutie is enorm hoog voor een tablet. De huidige iPad 2 heeft een resolutie van 1024×768 pixels. Apple zal de tabletmarkt wederom laten innoveren als het een iPad kan uitbrengen met een scherm op deze resolutie. Het aantal pixels wordt hiermee verhoogt van 132 naar 280 pixels per inch. Hiermee wordt het ondermeer mogelijk om video af te spelen in Full HD-kwaliteit op de iPad.

Gezien een tablet in de meest gevallen 10 inch groot is, bieden deze schermen waarschijnlijk een ongeëvenaard scherp en helder beeld.

Wel is het enigszins opmerkelijk dat Samsung ook mee mag doen bij de pitch voor het leveren van een nieuw scherm. De juridische afdelingen van Samsung en Apple zijn momenteel zwaar in gevecht over patenten. Apple zou naar verluidt ook al hebben besloten om de A6-chip, welke de iPad 3 waarschijnlijk zal gaan aandrijven, te laten produceren door TSMC in plaats van door Samsung, welke zowel de A4 als A5 chip produceerde.

Aan de andere kant is het moeilijk voor Apple om Samsung buitenspel te zetten, er zijn namelijk niet heel veel fabrikanten die zulke hoogwaardige beeldschermen kunnen maken dan Samsung. Als Apple kwaliteits producten wil blijven maken blijft Samsung een goede keuze voor het afnemen van touchscreens. Mocht LG echter in staat zijn om een gelijkwaardig product te bieden dan ligt het voor de hand dat Apple voor LG zal kiezen.