Yahoo wordt mogelijk overgenomen door het Chinese Alibaba. Het bedrijf zou grote interesse hebben om Yahoo over te nemen, ook zou Alibaba over voldoende financiële middelen beschikken om Yahoo in te lijven. Of het bestuur van Yahoo echter bereidt is het bedrijf te verkopen aan de Chinezen is nog niet duidelijk.

Yahoo zou begin 2008 al overgenomen worden door Microsoft maar de overname ketste op het laatste moment af, het ging toen om een overname van 44,6 miljard dollar. Ondanks dat de deal afketste kwam er wel een samenwerking tussen Yahoo en Bing uit voort. Naast de zoekresultaten voor Yahoo verkoopt Microsoft ook advertenties voor het bedrijf. Geheel onverdienstelijk voor Yahoo en Microsoft waren deze onderhandelingen dus niet. Inmiddels is Yahoo flink in waarde gedaald en is het bedrijf op dit moment nog ongeveer 16,5 miljard dollar waard.

Ondanks dat de directeur van het Chinese Alibaba, Jack Ma, zijn interesse heeft geuit voor het bedrijf laat Yahoo weten dat zij op zoek zijn naar een strategie voor de lange termijn. Volgens de New York Times zou Ma zijn zaakjes al wel aan het regelen zijn. Zo zouden zich al verschillende investeringsbedrijven zich hebben gemeld bij Ma.

Onbekenden van elkaar zijn Yahoo en Alibaba niet. Yahoo bezit namelijk al enkele jaren 40 procent van de aandelen van Alibaba. Echter probeert Jack Ma al langere tijd deze aandelen in handen te krijgen en oefende daardoor druk uit op de raad van bestuur van het bedrijf. Deze zwichtte echter niet voor Ma. Door Yahoo in zijn geheel te kopen probeert Jack Ma zo zijn zin alsnog te krijgen.

Alibaba is echter niet de enige die Yahoo zou willen overnemen, diverse andere bedrijven zouden zich inmiddels ook al hebben gemeld bij Yahoo, ook op dat lijstje is Alibaba terug te vinden.