2min

Gisteren schreef Techzine dat Apple erin was geslaagd om een nieuw verkooprecord te vestigen. Het Amerikaanse bedrijf wist maar liefst één miljoen exemplaren van de nieuwe iPhone 4S te verkopen in slechts 24 uur tijd. Volgens voorspellingen van Apple Insider zal Apple op de dag van de lancering maar liefst drie miljoen iPhones verkopen. Verder voorspelt de techwebsite dat er dit kwartaal maar liefst 25 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhone verkocht zullen worden.

Hoewel de nieuwe iPhone 4S lauw werd ontvangen door het publiek en analisten, weet Apple vriend en vijand te verrassen met de mobiele telefoon. Bij de lancering van de iPhone 4 in 2010 verkocht Apple ‘slechts’ 600.000 exemplaren van het nieuwe toestel. Dat record wist Apple te verbrijzelen door nu op de eerste dag één miljoen exemplaren te verkopen van de iPhone 4S.

Maar daarmee houdt het niet op. Mike Abramsky van RBC Capital Markets voorspelt dat Apple drie miljoen iPhones verkocht heeft het afgelopen weekend. Ook dat zou een nieuw record zijn: bij de iPhone 4 kwam Apple niet verder dan 1,7 miljoen verkochte exemplaren in het eerste weekend.

Analist Gene Munster van zakenbank Piper Jaffray is net zo optimistisch als zijn collega. Hij verwacht dat Apple 25 miljoen exemplaren van de iPhone 4S zal verkopen dit kwartaal. Dat zou een aanzienlijk groter aandeel zijn dan de 14,1 miljoen iPhones die Apple verkocht in het eerste kwartaal van 2010 bij de lancering van de iPhone 4. "We verwachten dat de iPhone 4S de sterkste iPhone lancering ooit zal zijn", zegt Munster. "Hoewel het nog erg vroeg is, is ons vertrouwen in de iPhone 4S zo sterk gestegen dat we verwachten dat Apple 25 miljoen exemplaren of meer zal verkopen dit kwartaal."

iPhone-gebruikers uit de Verenigde Staten, Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland, Japan en het Verenigd Koninkrijk konden vanaf vorige week vrijdag de iPhone 4S al bestellen. Hier in Nederland en de rest van Europa zullen we nog iets langer moeten wachten op de nieuwe iPhone: vanaf 28 oktober is de iPhone 4S bij ons verkrijgbaar.