2min

Apple heeft in de eerste 24 uur dat de iPhone 4S te bestellen was een nieuw record neergezet. In totaal werd de nieuwe iPhone 4S maar liefst één miljoen keer gepreorderd. Het vorige record stond op 600.000 stuks.

De iPhone 4S zal op 14 oktober te koop zijn in een select aantal landen waaronder de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Australië, Frankrijk en Japan. Op 28 oktober zijn de andere landen aan de beurt waaronder Nederland. Wanneer de iPhone 4S in Nederland te pre-orderen is heeft Apple nog niet bekendgemaakt. Op dit moment is de levertijd in de landen waar de iPhone 4S op 14 oktober beschikbaar komt opgelopen tot 1 a 2 weken.

De Amerikaanse provider AT&T had eerder al laten weten dat het de eerste 12 uur al 200.000 pre-orders had ontvangen. Dat was voor deze provider an zich al een record. Of het in Nederland net zo hard zal lopen is natuurlijk de grote vraag, ook is het de vraag of Apple wel kan voldoen aan de grote vraag.

De eerste reacties over de nieuwe iPhone 4S waren een beetje lauw. Men had echt een iPhone 5 verwacht maar deze kwam uiteindelijk niet. De iPhone 4S is qua uiterlijk identiek aan de iPhone 4, de specificaties aan de binnenkant zijn echter wel flink op de schop genomen door Apple. De grote vraag was dan ook of dit voldoende was om mensen zover te krijgen om te gaan upgraden. In de Verenigde Staten zijn de records gebroken dus hier zal de iPhone 4S zeker een succes worden. Nu is het nog even afwachten of men in Nederland ook massaal de iPhone 4S gaat pre-orderen en bestellen of dat men hier kritischer is.

Een belangrijk verschil is er in elk geval met de Amerikanen. De nieuwe Siri functie die van je iPhone een persoonlijke assistent maakt is niet beschikbaar in het Nederlands. Dit is echter wel een functie waarvoor je als Amerikaan zou willen upgraden. Als Nederlander heb je er echter weinig aan.