1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Techblog Mashable krijgt een nieuwe eigenaar. Volgens een anonieme bron van persbureau Reuters zou CNN de website overnemen voor een bedrag van 200 miljoen dollar.

Volgens de anonieme bron van Reuters zal de deal dinsdag bekend worden gemaakt. Wanneer het gerucht waar blijkt te zijn haalt CNN een website binnen die maandelijks meer dan 50 miljoen pageviews haalt. Volgens Mashable zelf zou de website meer dan 200 miljoen unieke bezoekers per maand hebben. De website werd in 2005 opgericht en onderhoud al langer banden met CNN. De twee werken namelijk al langer samen waarbij de website nieuws levert aan CNN.

Het blijft vooralsnog afwachten tot dinsdag of dat het gerucht daadwerkelijk waar blijkt te zijn. Opvallend is dat Reuters slechts één bron gebruikt in haar artikel. Normaliter hanteert het persbureau namelijk minimaal twee bronnen voor een artikel. Voor het artikel van de overname van Mashable door CNN wordt er enkel gerefereerd naar één bron; "Litle Bird". Zowel CNN als Mashable hebben niet gereageerd op het nieuws.