Het blijft één grote verwarring, hoe we de karakteristieke applicaties van Windows 8 nu eigenlijk moeten gaan noemen. We gingen van Metro- naar Windows 8-applicaties en nog voor we aan een nieuwe naam kunnen wennen, plakt Microsoft wederom een nieuwe naam op de applicaties. De applicaties heten vanaf heden Windows Store Apps.

Metro werd gebruikt als codenaam voor de applicaties die zijn ontworpen met de nieuwe interface in het achterhoofd. Met de lancering van Windows 8 in het vooruitzicht maakte Microsoft bekend dat de applicaties simpelweg Windows 8-applicaties zouden heten. Niet alleen de gebruikers, maar ook Microsoft bleek niet aan deze naam te kunnen wennen.

Nu is er weer voor een nieuwe aanpak gekozen. Vanaf nu gaan we de Startscherm-software aanduiden als Windows Store Apps, zo maakt S. Somasegar, Corporate VP bij Microsoft’s ontwikkelingsdivisie. De term Windows Store Apps werd een aantal keer genoemd tijdens het Intel Developer Forum in San Francisco deze week.

Wanneer er nu gezocht wordt op Windows Store Apps op microsoft.com, tref je 270.000 hits aan, hiermee lijkt het grote naamprobleem van Metro eindelijk tot een einde te komen.