1 min

Volgens een anonieme bron zal Paypal voor het eerst sinds de financiële crisis in 2008 gaan reorganiseren en gaan snijden in het personeelsbestand. Het bedrijf wil met de aanstelling van de nieuwe directeur, David Marcus, de boekhouding weer op orde krijgen. In totaal zal drie procent van de werknemers hun baan verliezen.

De bron, die anoniem wil blijven omdat het nieuws eigenlijk niet openbaar mocht worden, geeft aan dat drie procent van de werknemers moet uitkijken naar een nieuwe baan. Het bedrijf heeft in totaal 13.000 werknemers dus waarschijnlijk verliezen 400 werknemers hun baan bij het betalingsbedrijf.

David Marcus, die het stokje overnam van Scott Thompson, probeert het bedrijf meer klantgericht te laten functioneren. Daarnaast is hij bezig om het ontwikkelingsproces binnen het bedrijf weer wat op gang te helpen omdat daar de laatste jaren dankzij lange procedures weinig van terecht kwam.

Het enige wat Paypal op dit moment kwijt wilde is het volgende: "We hebben Paypal-werknemers op de hoogte gebracht van de plannen om de manier waarop we geweldige producten maken en leveren te verbeteren en te vereenvoudigen. Ook wil het bedrijf de merkervaring verbeteren.".

Paypal wilde echter niet in gaan op de details van de plannen en hoeveel banen er mogelijk verloren gaan bij het bedrijf.