Het straatverlichtingssysteem in Londen gaat op de schop. Binnen vier jaar willen autoriteiten 14.000 lampen vervangen voor meer "energiezuinige en slimmere" exemplaren, er is hier 4,1 miljoen euro voor uitgetrokken. De lantaarns zullen met behulp van iPads aan te sturen zijn.

Het gaat om een slimme verlichting, omdat de lampen via een iPad-applicatie onderhoudspersoneel op de hoogte kunnen stellen als er zich gebreken voordoen. Dit verhoogt dus niet alleen de effici├źntie van hun werkzaamheden, maar zorgt ook voor een veiligere en constantere straatverlichting. Daarnaast kan ook voor elke lamp individueel de kracht worden ingesteld die past bij de omgeving die verlicht moet worden. Dit heeft tot gevolg dat de lampen ook energiezuiniger kunnen functioneren wanneer er geen behoefte is aan de volle lichtsterkte.

De nieuwe straatverlichting zal de belastingbetaler aan de andere kant van het kanaal in 2015 ongeveer 525.000 euro schelen. Het ligt dus voor de hand dat andere steden in Engeland snel zullen volgen. Of het systeem op termijn ook in Nederland zal worden toegepast is niet duidelijk.