2min

Tags in dit artikel

,

Philips zal exclusief in de Apple Stores vanaf morgen 30 oktober HUE LED light bulbs gaan verkopen. Deze LED-lampen combineren drie leds (groen, rood en blauw) met elkaar zodat er 16 miljoen kleuren gemaakt kunnen worden. Deze lampen kunnen vervolgens naar persoonlijke voorkeur worden afgesteld middels een iOS-apparaat.

Belangrijkste wapen feit van deze LED-lampen is nog altijd dat ze extreem zuinig zijn maar ook dat het mogelijk is om de lampen aan te passen aan iedere situatie die er maar te bedenken is. Voor een feestje, een ontspannen avondje op de bank of wanneer je moet studeren of werken. Op dit moment is er alleen nog een iOS-app beschikbaar waarmee je de lampen naar wens kan aanpassen maar in december verwacht het Nederlandse bedrijf dat er ook een Android-versie beschikbaar zal zijn. Waarschijnlijk worden de lampen dan ook verkochten in andere winkels dan die van Apple.

Het systeem zal om te beginnen voor 199 euro over de toonbank gaan als starterspakket, hierbij krijg je drie lampen en een verbindsbrug die verbinding maakt met een router. Als alles aangesloten is kan je standaard instellingen overnemen die Philips heeft samengesteld voor verschillende situaties maar je kan ook zelf de instellingen helemaal naar eigen wens afstellen. Aangezien de lampen middels je telefoon zijn te bedienen hoef je niet eens thuis te zijn om de lampen aan of uit te doen. Je kan zelfs schema’s aanmaken om lampen automatisch aan en uit te doen. Uiteraard is de set ook uit te breiden voor mensen die niet genoeg hebben aan drie lampen, lampen kunnen los worden bijgekocht voor 59 euro.