Microsoft heeft een nieuwe vacature geplaatst op de Microsft Careers-website, het bedrijf is op zoek naar software engineers met ervaring in webtechnologieen zoals HTML5 en Javascript bij zowel mobiele als browserapplicaties. De vacature zou geopend zijn om het Cloud TV-team te versterken.

Microsoft is al behoorlijk actief op het gebied van media, met producten zoals de Xbox 360 die mogelijkheden biedt om films, muziek en andere content naast gaming aan te schaffen. Ook diensten als Xbox Music en Xbox Video maken deze nieuwe Cloud TV-vacatures niet tot een complete verassing.

"Wij zoeken naar een Software Engineer die passioneel is in het bouwen van geweldige client-applicaties voor een nieuw op de Cloud gebaseerd TV-platform."

Het Cloud TV-project zal deel uitmaken van het Microsoft Mediaroom-team. Dit team is verantwoordelijk voor het leveren van een IPTV-dienst voor onder andere AT&T’s U-verse. De naam CloudTV is overigens al geregistreerd door een andere partij, dus we zullen het product waarschijnlijk onder een andere naam terug zien, Xbox TV bijvoorbeeld.