Apple heeft tegen de verwachtingen in goede zaken gedaan met de lancering van de iPhone 5 in China. Het Amerikaanse bedrijf bevestigde dat er inmiddels al meer dan twee miljoen exemplaren van de smartphone verkocht zijn in ’s werelds grootste mobiele markt.

Afgelopen vrijdag daalden de aandelen van Apple tot een dieptepunt omdat er meldingen verschenen over een slechte start van de iPhone 5. Dat dit niet de waarheid bleek te zijn is nu duidelijk: nog nooit verkocht Apple zo veel exemplaren bij de lancering van een nieuwe telefoon.

Dat de iPhone 5 volgens geruchten niet goed verkocht werd kwam overigens doordat het toestel ook al direct bij telecomproviders te koop was, niet alleen bij Apple Stores. Alleen de Apple Stores werden echter nauwlettend in de gaten gehouden. Daar liep het niet storm, maar bij de winkels van de providers was dat anders, zij hadden een druk weekend.

De iPhone 5 leverde bij China Unicom 300.000 pre-orders op. De iPhone 4s was in januari 2012 nog goed voor 200.000 pre-orders. Tegen het eind van december is de iPhone 5 in meer dan 100 landen te verkrijgen, wat de snelste uitrol ooit is voor een iPhone.