De afgelopen dagen heeft Apple enkele nieuwe patenten verkregen vanuit de United States Patent and Trademark Office (USPTO). Het gaat onder andere om een patent waarin een methode om glas te bollen wordt beschreven. Ook het ontwerp van de vierde generatie iPod Touch en een nieuw ontwerp voor een Sim-tray wordt aan Apple toegewezen.

Apple legt in het eerste toegekende patent een techniek uit om glas te buigen met behulp van verhitting, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van moeilijke processen of gevaarlijke chemicaliën. Dit zou leiden tot een gebogen oppervlak, dat sneller te maken is en van hogere kwaliteit is dan de gebogen schermen van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Nexus en Galaxy Nexus S.

Apple heeft ook een patent toegekend gekregen voor het ontwerp van de vierde generatie iPod Touch, dit patent is hiermee één van de laatste waar Steve Jobs genoemd wordt als de bedenker. Het patent waar de USPTO nu goedkeuring voor verleende, richt zich vooral op de ronde hoeken van de vierde generatie iPod touch, die in 2010 op de markt gebracht werd. Deze iPod was overigens ook de eerste versie die zowel een camera aan de voor- als achterzijde bevatte.

Als laatste krijgt Apple ook een patent op een nieuwe mini-SIM connector, deze bouwt voort op een eerder patent van een uitneembare lade voor de SIM-kaart. Het nieuwe patent toont een manier om schade te voorkomen, wanneer een SIM-kaart verkeerd in het slot gestopt wordt. Verder wordt duidelijk gemaakt hoe de SIM-kaart uit het slot wordt geworpen.