Apple heeft weer een flink aantal patenten toegewezen gekregen, die het kan toevoegen aan het toch al niet kleine portfolio van beschermde vindingen. Onder de nieuwe patenten bevinden zich onder andere beschrijvingen over hoe een knijp-commando op een touchscreen in software toegepast kan worden.

De gepatenteerde techniek voor knijp-commando’s beschrijft een methode waarbij de sensorpanelen automatisch in grootte en vorm worden aangepast aan de hand van de afstand van een hand ten opzichte van het scherm. Op deze manier wordt het mogelijk om het scherm te besturen zonder werkelijke aanrakingen.

Ook heeft Apple een techniek gepatenteerd waarbij een apparaat zoals een iPhone kan reageren op drukveranderingen op de behuizing. Hierdoor zou bijvoorbeeld een inkomend gesprek geweigerd kunnen worden door een tik op de behuizing te geven, om maar een voorbeeld te geven.

Andere technieken van Apple die nu beschermd worden door een patent zijn bijvoorbeeld eigenschappen van de Smart Cover voor de iPad, hiervoor kreeg Apple drie patenten. Andere gepatenteerde technologieën spreken minder tot de verbeelding, zoals automatische aanpassingen aan geluidsweergave om ruis te voorkomen. Zoals de laatste jaren al wel is gebleken kan elk patent echter van pas komen als een concurrent bestreden moet worden.