Qualcomm’s marketingchef Anand Chandrasekher wil korte metten maken met de publieke opinie dat Nvidia superieur is op het gebied van grafische prestaties. De Snapdragon-processoren zijn volgens de topman van Qualcomm juist aanzienlijk beter dan Nvidia’s Tegra-SoC’s.

"De Snapdragon S4 Pro is beter en sneller dan de commerciële versie van de Tegra 3 van Nvidia. Nvidia heeft onlangs de Tegra 4 uitgebracht, ik weet niet wanneer deze op grote schaal beschikbaar komt, maar de Snapdragon 600 presteert beter dan deze chip, de Snapdragon 800 veegt er helemaal de vloer mee aan. We hebben de tegra 4 bekeken en er zit niks in wat ons interesse heeft gewekt. Eerlijk gezegd lijkt de Tegra 4 veel op wat we hebben in de Snapdragon S4 Pro", zegt Chandrasekher in een interview.

Chandasekher geeft aan dat Nvidia veel profijt heeft bij de publieke opinie dat het bedrijf de beste grafische prestaties levert doordat dit in de desktopmarkt over het algemeen het geval is. De Qualcomm-topman ziet deze gedachte echter veranderen, nu de wereld zich steeds meer bewust wordt van hetgeen zijn bedrijf biedt.

Fragmenten uit het interview zijn hieronder te zien.