1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Technologiegiganten Apple, Microsoft en Adobe moeten zich in Australië verantwoorden tegen de verdenkingen van kartelvorming in het land. Een comité onderzoekt momenteel of de bedrijven zich schuldig hebben gemaakt aan het kunstmatig hoog houden van prijzen.

Het comité startte haar onderzoek al in afgelopen juli, toen door meerdere consumentenorganisaties verondersteld werd dat de drie bedrijven de prijzen van hun producten in Australië hoger hielden dan in andere delen van de wereld. Een hoorzitting waarbij de drie bedrijven aanwezig moeten zijn staat nu gepland voor 22 maart aanstaande.

Volgens een lid van het parlement zouden sommige producten tot wel 60 procent hoger geprijsd worden in Australië, in vergelijking met de Verenigde Staten. "Gezien het wijdverspreide gebruik van technologische producten bij zakelijk en privégebruik, kunnen de prijzen van soft- en hardware een grote commerciële en economische impact hebben. Ik zie er naar uit om te horen hoe deze bedrijven Australië benaderen wat betreft het prijzen van producten."