Apple zal binnenkort opnieuw op de proppen komen met een kleine update voor iOS 6.1. In de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem is een fout ontdekt waardoor apparaten te intensief gaan communiceren met Microsoft Exchange-servers.

Apple kwam deze week al met een update voor de nieuwste versie van iOS, waardoor het versienummer werd verhoogd naar iOS 6.1.1. Naar alle waarschijnlijkheid zal dat nummer binnenkort al weer verder opgehoogd worden naar iOS 6.1.2.

Door een fout in de software gaan iDevices overmatig communiceren met Exchange-servers, wat de accuduur negatief beïnvloedt, bovendien wordt er ook meer data gebruikt waardoor gebruikers eerder aan hun limiet zullen geraken.

Het is onduidelijk wanneer het Amerikaanse bedrijf van plan is om de oplossing uit te brengen. De oplossing is volgens het bedrijf al gevonden en deze wordt in de komende update doorgevoerd, zo wordt gemeld door Apple.

In de tussentijd heeft Apple overigens ook een tijdelijke oplossing gepubliceerd. Gebruikers die problemen ervaren met Exchange kalenders moeten de kalender uitschakelen, tien seconden wachten en vervolgens de kalender weer inschakelen.