Thorsten Heins, de CEO van BlackBerry, heeft zich negatief uitgelaten over de huidige staat van iOS en de iPhone. De topman vindt dat Apple de afgelopen jaren goed werk heeft afgeleverd met de twee producten, maar dat het nu een beetje gedateerd lijkt te worden. De uitspraken werden gedaan tegenover het Australische Financial Review.

Natuurlijk is het ironisch om dit te vernemen van de topman van een bedrijf dat jarenlang achter de feiten aan heeft gelopen. BlackBerry heeft met de uitgave van BlackBerry 10 echter een flinke inhaalslag gemaakt en Heins vindt waarschijnlijk dat hij inmiddels weer recht van spreken heeft.

"Apple heeft het fantastisch gedaan met de gebruikersinterface, zij zijn een voorbeeld voor elke designer. Er is een reden waarom ze zo’n succes hebben, dat moeten wij toegeven en respecteren. Maar als je niet innoveert in deze sector sta je zo buitenspel. De gebruikersinterface van de iPhone is nu vijf jaar oud."

Velen verwachten dat Apple dit jaar met een nieuwe versie van iOS op de proppen komt waarin de invloed van Jony Ive, de nieuwe leider van de ontwerpers van de iOS-afdeling, goed zichtbaar is. Of het reëel is om al na enkele maanden na de wisseling van de wacht een volledig vernieuwd OS te verwachten, moeten we afwachten. Apple doet de nieuwe versie van iOS traditioneel gezien tijdens de WWDC uit de doeken, dit jaar vindt de conferentie begin juni plaats.