1 min

Apple heeft een patentaanvraag ingediend voor een toestel met een scherm dat om het gehele apparaat is aangebracht. De aanvraag beschrijft een apparaat met een AMOLED-scherm dat in een holle glazen behuizing is geplaatst. Het apparaat wordt tegen de behuizing aangedrukt met behulp van steunelementen.

Het doel van zo’n apparaat is om het touchscreen-oppervlak van een apparaat met relatief kleine afmetingen te vergroten. De laatste tijd zien we smartphones op de markt komen met schermen van 5 inch of meer. Hoewel deze apparaten een groot touchscreen aan boord hebben nemen ze ook veel ruimte in beslag, wat door velen weer als een nadeel wordt gezien.

De aanvraag beschrijft dat niet alleen de voorkant aanraakgevoelig is, maar dat dit ook geldt voor de achterkant en de zijkanten van het apparaat. Met behulp van andere behuizingen kan het touchscreenoppervlak indien gewenst verkleind worden.

Er wordt gesteld dat deze aanvraag in verbinding staat met een eerdere aanvraag die duidt op een horloge. Het zou kunnen zijn dat Apple een digitaal horloge ontwikkelt dat je als horloge, maar ook als smartphone kan gebruiken door het horloge in de holle behuizing te plaatsen.

Bij patentaanvragen is het altijd de vraag of de technologie ooit het levenslicht zal zien en dat is ook hier het geval. Aanvullende illustraties vind je in de galerij.