De Taiwanese autoriteiten hebben een onderzoek gestart naar Samsung nadat het klachten ontvangen had, dat de Koreaanse fabrikant concurrent HTC zwart probeerde te maken in dat land. Samsung zou studenten hebben ingehuurd om negatieve reacties te schrijven over HTC, terwijl ze Samsung ook moesten promoten.

Het is onduidelijk wat de studenten geschreven zoude hebben. Tegenover The Verge heeft Samsung aangegeven dat de Taiwanese afdeling van het bedrijf alle promotie met behulp van anonieme reacties heeft afgekapt. De producent geeft aan dat het vermoedt dat de oneerlijke promotie het resultaat is van een gebrekkige training en dat het niet tekenend is voor Samsung’s praktijken als adverteerder.

De reacties zouden het resultaat zijn van een online campagne die door een lokaal advertentiebureau geleid werd in opdracht van Samsung. Indien schuldig zou Samsung een maximale boete van omgerekend zo’n 640.000 euro kunnen verwachten.

Samsung kreeg in 2012 al tweemaal een boete van de Taiwanese Fair Trade Commission voor prijsafspraken voor optische drives met concurrenten en misleidende advertenties voor de Galaxy Y Duos.