1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

De Koreaanse autoriteiten hebben verschillende bedrijven op de vingers getikt voor het maken van prijsafspraken. Volgens de Koreaanse Fair Trade Commission hebben de bedrijven gezamenlijk afgesproken om apparatuur te duur in de winkel te leggen, om klanten vervolgens lekker te maken met kortingen.

De gemaakte afspraken tussen de bedrijven waren bedoeld voor de telecom-markt. In totaal zijn er zes bedrijven bij betrokken, het gaat om Samsung, LG, KT, SK Telecom, LG Uplus en Pantech. Door de prijs van toestellen kunstmatig hoog te houden leek het voor klanten alsof ze bij aanbiedingen grote kortingen konden krijgen terwijl toestellen ook dan nog tegen een meerwaarde verkocht werden.

De FTC geeft nadrukkelijk aan dat ook Apple is onderzocht, maar het Amerikaanse bedrijf zou zich niet schuldig hebben gemaakt aan het overleggen van prijsafspraken.

De bedrijven hebben samen een boete van 45,3 miljard Won gekregen, dit is ongeveer 30,7 miljoen euro. De grootste boete ging naar SK Telecom, welke bijna de helft van de boete moet ophoesten. Samsung moet een boete van bijna 10 miljoen euro betalen. Naast de boete moeten de bedrijven echter ook informatie geven betreffende de prikkels die zij aan hun klanten gaven. De FTC heeft bepaald dat de bedrijven dit soort prikkels niet meer mogen toedienen, wat een logische maatregel is.