1 min

Game-uitgever Electronic Arts gaat voor de tweede keer een ronde ontslagen de revue laten passeren. Het bedrijf zit middenin een reorganisatie en gaat naar verluidt vele honderden mensen ontslaan die werken in slecht presterende sectoren.

Het bestuur van EA is al flink gehusseld, games zijn geannuleerd en bovenop de eerste serie ontslagen werknemers komt nu een tweede golf op straat te staan. In een blogpost zegt EA te hebben geworsteld met "moeilijke beslissingen om het personeelsbestand op sommige locaties te verkleinen." Electronic Arts was al niet bepaald favoriet onder consumenten.

Reden achter de ontslagen schuilt in de financiële tegenvallers die het bedrijf het afgelopen jaar moest verwerken. Na het terugtreden van CEO John Riccitiello gaat het bedrijf nu de "organisatiestructuur aanpassen aan prioriteiten."

Volgens gamenieuws-site Polygon loopt het aantal ontslagen in de honderden. Kotaku haalt bronnen aan die het ontslag van 10 procent van EA’s 9.000 werknemers voorspellen. Polygon beweert ook dat EA het merk EA Partners gaat afkappen. EA Partners is de tak die derde partijen helpt games uit te brengen, voorbeelden van zulke games uit het verleden zijn Left 4 Dead en Rock Band.