2min

Tags in dit artikel

, ,

De keuze van Microsoft’s CEO Steve Ballmer om af te treden kwam voor het bestuur niet als een grote verrassing. Ballmer zelf is van mening dat hij het aansturen van de nieuwe koers van de softwaregigant beter aan een nieuwe leider kan overlaten.

Nadat hij voor een periode van zo’n veertien jaar aan het roer stond van een van de grootste en meest bekende softwarebedrijven, besloot Microsoft’s CEO Steve Ballmer het stokje door te geven. Wie precies de opvolger van Ballmer zal worden is nog niet bekend. Wel wordt de lijst met kandidaten steeds kleiner.

Over zijn tijd bij Microsoft gaf Ballmer eerder al aan dat hij het betreurt dat hij niet eerder het bedrijf wist klaar te stomen voor de markt van de mobiele telefonie. Ook het initiele debacle omtrent de Surface-tablets zou hem niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Volgens Ballmer is hij zelf degene die ervoor verantwoordelijk is dat Microsoft de oude koers teveel is blijven volgen.

"Misschien ben ik het symbool van de oude generatie en is het voor mij tijd om verder te gaan," aldus Ballmer. "Hoeveel ik ook houd van alles wat ik doe, als Microsoft een nieuw tijdperk wil ingaan, kan dit het beste plaatsvinden onder een nieuwe leider die deze transitie kan versnellen."

Volgens de raad van bestuur van Microsoft is het besluit om te vertrekken geheel aan Steve Ballmer zelf geweest. Hoewel de druk die door het bestuur op Ballmer werd gelegd om almaar sneller te gaan altijd aanwezig was, is het opstappen volgens bestuurslid John Thompson zijn eigen keuze geweest.