Het Amerikaanse onderzoeksbureau IDC heeft een voorspelling geuit omtrent enkele technologische ontwikkelingen in het jaar 2014. Hierin wordt onder andere aangegeven dat het mobiele besturingssysteem Android het verschil met iOS wat betreft inkomsten zal verkleinen.

Eind vorige maand werd al duidelijk gemaakt door Business Insider dat Android op het gebied van inkomsten dat het genereert bezig is met een inhaalslag. Wel is iOS nog altijd het meest winstgevende platform voor mobiele applicaties.

Volgens onderzoeksbureau IDC zal iOS voorlopig ook het meest winstgevende platform voor mobiele applicaties blijven. Wel zal het verschil met Android kleiner worden. Ook zal de verkoop van smartphones en tablets wederom toenemen.

"De opmars van mobiele apparaten zal ook in 2014 worden voortgezet. De verkoop van smartphones en tablets zal toenemen met respectievelijk twaalf en achttien procent. Android-apparaten zullen met Samsung als aanvoerder wederom meer worden verkocht dan iOS-apparaten. Wel zal deze laatste groep voor meer inkomsten zorgen, dankzij de hogere verkoopprijs en het ecosysteem van mobiele applicaties. Toch zullen de inkomsten van Android-applicaties enorm toenemen, waardoor het verschil met inkomsten vanuit iOS afneemt."

Tevens voorspelt IDC een toename van maar liefst 25 procent in uitgaven op het gebied van clouddiensten. Deze zullen stijgen naar meer dan 100 miljard dollar in totaal, omgerekend 73,7 miljard euro. De PC-markt komt minder goed uit de verf uit de verwachtingen van IDC. De inkomsten op deze markt zullen komend jaar met 6 procent afnemen.