Samsung krijgt deksel al voor rechtszaak op de neus

Rechter Lucy Koh heeft al voorafgaand aan een nieuwe rechtszaak tussen Apple en Samsung een gevoelige tik uit moeten delen aan de Zuid-Koreaanse fabrikant. Een patent dat Samsung in de rechtszaak aanhaalt is ongeldig verklaard, terwijl Samsung al schuldig wordt bevonden voor het schenden van een patent van Apple.

Het ongeldig verklaarde patent van Samsung betreft de synchronisatie van multimedia. Doordat dit patent niet langer geldig is, wordt het aantal Samsung-patenten in deze zaak gereduceerd tot vier. Ondertussen wordt Samsung al bij voorbaat schuldig bevonden voor het schenden van een patent van Apple, dat een autocomplete-functie omschrijft.

Zowel Apple als Samsung moeten ook op andere gebieden wat ruimte toegeven. Verschillende verzoeken van beide bedrijven worden niet ingewilligd door Koh.

De rechtszaak zal op 31 maart van start gaan, maar voor die tijd proberen de CEO’s van Apple en Samsung nog tot een overeenkomst te komen. Met de twee overwinningen van vandaag alvast op zak, heeft Apple in dit geval vermoedelijk een stevige onderhandelingspositie. Apple eist een anti-kopieerclausule in de overeenkomst, zodat Samsung in de toekomst geen producten met sterke gelijkenis op de markt kan brengen.