Microsoft heeft bekendgemaakt dat de merknaam Lync op den duur komt te vervallen. Lync is een zakelijke chatdienst, deze zal verdergaan onder de naam Skype for Business.

Met de hernoeming van de zakelijke chatdienst maakt Microsoft het eigen aanbod iets overzichtelijker. Veel mensen hebben geen idee wat Lync is, terwijl Skype een veel bekendere naam is. De naam Skype for Business spreekt zodoende veel meer tot de verbeelding.

De naamswijziging van Lync zal in de eerste helft van 2015 in gang worden gezet. Dan zal een nieuwe versie van de software verschijnen waarbij de merknaam is omgezet naar Skype for Business. Het uiterlijk van de app zal tevens op de schop gaan om meer aan te sluiten bij de Skype-ervaring. Zo zullen de typerende bel- en ophang-knoppen bijvoorbeeld worden geïntegreerd. Microsoft belooft echter dat het trouw zal blijven aan de functionaliteit die Lync aan zakelijke gebruikers biedt.

Het is in korte tijd de tweede grote naamswijziging binnen Microsoft’s portfolio. De softwaregigant maakte vorige maand bekend dat de merknaam Nokia niet meer op nieuwe Lumia-toestellen zou verschijnen, gisteren werd daarvan het eerste resultaat gepresenteerd: de Microsoft Lumia 535.