Samsung is op dit moment de fabrikant die de beste en snelste mobiele chips produceert, maar de concurrentie zit uiteraard niet stil. Om die positie vast te houden en in de toekomst ook goede chips te kunnen leveren is Samsung begonnen met de bouw van een nieuwe chipfabriek in Zuid-Korea. De nieuwe fabriek gaat maar liefst 14,4 miljard dollar kosten.

In de nieuwe chipfabriek van Samsung zullen straks wederom chips geproduceerd gaan worden voor mobiele apparaten, maar ook voor servers en internet-of-things toepassingen. Samsung hoopt met deze fabriek zelfs een voorsprong te nemen in de markt voor internet-of-things (IoT).

De nieuwe chipfabriek gaat werk opleveren voor maar liefst 150.000 mensen, hoe Samsung precies aan dit aantal komt is niet helemaal duidelijk, maar over werkgelegenheid valt niet te klagen. Wellicht dat daarom de Zuid-Koreaanse overheid ook aanwezig was bij de start van de bouw van de nieuwe chipfabriek.

De fabriek wordt zo’n 70 kilometer ten zuiden van Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, gebouwd. Samsung heeft ten zuiden van Seoul enorm veel fabrieken en kantoorgebouwen. Zelfs Samsung Digital City waar het hoofdkantoor staat en de meeste werknemers werken is ten zuiden van Seoul te vinden. De nieuwe chipfabriek komt op ongeveer een uur rijden van het hoofdkantoor te staan.

De nieuwe chipfabriek moet de komende 40 jaar chips gaan produceren voor Samsung, Samsung zelf noemt deze chipfabriek een uitdaging voor de wereldwijde chipindustrie. Samsung heeft 2,89 miljoen vierkante meter grond gekocht voor deze fabriek. De eerste productlijn moet 790.000 vierkante meter worden. De bestaande chipfabrieken van Samsung zijn allemaal een stuk kleiner met 1,32 miljoen, 1,39 miljoen 1,58 miljoen vierkante meter. Het is de derde chipfabriek van Samsung in Zuid-Korea, het bedrijf heeft ook nog een chipfabriek in China

De nieuwe productielijn zal ook in staat zijn om geheugenchips te produceren indien de marktcondities dat vereisen. Samsung is op dit moment ook marktleider op de geheugenmarkt, in 2014 was Samsung’s marktaandeel op de DRAM-markt 40,4 procent.