1 min

Samsung heeft bekendgemaakt dat het een bedrag van vier miljard dollar zal investeren in een van de mobiele chipfabrieken van het concern, welke gesitueerd is in het Amerikaanse Austin. De fabriek wordt met behulp van deze investering gerenoveerd.

De renovaties bestaan uit het vernieuwen van de bestaande productielijn, waardoor de productiecapaciteit vergroot moet worden. De mobiele chips uit de fabriek worden voornamelijk gebruikt in smartphones en tablets. Samsung heeft deze chips nodig voor haar eigen producten, maar levert ook aan veel andere fabrikanten, waarvan Apple het grootste aandeel voor haar rekening neemt. De vraag naar mobiele chips is door het succes van mobiele producten de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Om aan deze vraag te blijven voldoen moet Samsung investeren in haar productielijnen.

De investering van vier miljard dollar komt bovenop een eerdere aankondiging. Samsung gaf in juni aan dat het een bedrag van twee miljard dollar uit zal geven aan het bouwen van een nieuwe fabriek in Zuid-Korea. Deze nieuwe fabriek wordt eveneens toegespitst op de productie van mobiele chips. Ook twee productielijnen van geheugenchips worden geschikt gemaakt om mobiele chips te produceren.