VMWare heeft updates gepresenteerd en getoond op VMWorld in Barcelona voor zijn cloud management platform en de unified hybrid cloudomgeving. Zo zijn vRealize Automation 7 en vRealize Business Standard 7 toegevoegd aan VMWare’s cloud management.

De updates van VMWare zorgen er vooral voor dat applicaties sneller uitgerold kunnen worden en de flexibiliteit en productiviteit toeneemt. Met vRealize Automation 7 kunnen applicaties sneller worden uitgerold en kunnen organisaties hun hele hybride cloudarchitectuur beheren. Zelfs netwerken en beveiliging in verschillende geografische locaties behoren hierbij tot de mogelijkheden. Door gebruik te maken van unified service blueprints kan het proces van het ontwikkelen van multi-tier applicaties simpeler en tijdsefficiënter worden uitgevoerd.

Met vRealize Business Standard 7 kunnen nu de prijzen van verschillende publieke en private cloudomgevingen inzichtelijk worden gemaakt. Daaronder vallen VMWare vCloud Air, AWS, Azure en alle andere clouds die door vRealize Automation worden ondersteund. Hierdoor hebben bedrijven een helder en transparant overzicht van de vaste maandelijkse kosten en een duidelijk detailoverzicht.

IT-afdeling staan steeds vaker onder druk om applicaties sneller in productie te krijgen, ook moeten zij steeds meer op de kosten letten zonder dat dit een negatief heeft met op de kwaliteit. Door de kosten nu nog beter en transparanter inzichtelijk te maken wordt die druk mogelijk al wat lichter gemaakt, maar ook de snelheid en efficiëntie waarmee nu gewerkt kan worden draagt bij aan een minder druk op de IT-afdeling.

Unified Hybrid Cloud

De Unified Hybrid Cloud van VMWare kent ook de nodige updates, zo is er nu ondersteuning voor de Google Cloud DNS binnen vCloud Air en VMWare vCloud Air Network. Ook vCloud Director 8 is geüpgraded met de mogelijkheid om hybride enterprise clouddiensten te bouwen binnen vCloud Air Network.

De vCloud Air Monitoring Insight & Enhanced Identity Access Management biedt IT-afdelingen en ontwikkelaars veel meer inzicht in de statistieken van hun cloudactiviteiten, ook kunnen ze deze veel beter monitoren.

Alles bij elkaar heeft VMWare op het eigen VMWorld-evenement in Barcelona de nodige indruk gemaakt met de vernieuwingen.