1 min

Veel buitenlandse ICT-bedrijven kiezen voor Amsterdam als locatie om een kantoor te openen. In totaal vestigden 140 buitenlandse ICT-bedrijven zich in 2015 in Amsterdam en nog eens 35 die al actief waren hebben fors uitgebreid.

Amsterdam lijkt erg populair te zijn onder buitenlandse ICT-bedrijven. De reden dat de bedrijven naar Amsterdam komen heeft verschillende oorzaken, zo is Amsterdam erg goed fysiek bereikbaar doordat Schiphol nog steeds een grote hub is, aan de andere kant is Amsterdam digitaal nog beter bereikbaar. In de omgeving van Amsterdam bevinden zich enorm veel datacenters met een enorme capaciteit waardoor digitaal snel groeien enorm makkelijk is. De Amsterdam Internet Exchange is ook nog steeds het grootste internetknooppunt ter wereld. Vanuit Amsterdam worden de snelste verbindingen gelegd met de rest van de wereld.

De bedrijven die zich vestigen kiezen uiteindelijk voor uiteenlopende redenen voor Amsterdam. De meeste buitenlandse ICT-bedrijven komen uit de Verenigde Staten. De meeste nieuwe bedrijven waren in 2015 actief in de informatie- en communicatietechnologie. Ook de financieel zakelijke dienstverlening is erg populair.

De Gemeente Amsterdam verwacht dat de bedrijven die zich in 2015 hebben gevestigd in Amsterdam goed zullen zijn voor 2953 arbeidsplaatsen over een periode van drie jaar. Van de 35 reeds gevestigde bedrijven die fors hebben uitgebreid rekent de gemeente op nog eens 3068 arbeidsplaatsen.

Voor dit jaar is er ook al goed nieuws, Oracle gaat een kantoor openen in Amsterdam waar 400 mensen komen te werken.