1 min

Mozilla heeft kritieke lekken gedicht in Firefox 44, de browser was gevoelig voor geheugenmanipulatie en het webadres in de adresbalk kon worden aangepast, zodat gebruikers niet door hebben dat ze stiekem op een hele andere website zitten. De update is nu beschikbaar voor alle Firefox-gebruikers.

Mensen die gebruik maken van de Firefox-browser wordt aangeraden zo snel mogelijk te updaten omdat er drie kritieke lekken zijn gedicht. In Firefox 44 zijn de kritieke lekken gedicht, maar voor zakelijke gebruikers is de Firefox Extended Release ook voorzien van een update met versie 38.6.

In totaal zijn er drie kritieke lekken, twee lekken met een hoog risico en zes lekken met een gemiddeld risico gedicht in de Firefox-browser en daarmee kunnen we wel stellen dat versie 44 vooral een veiligheidsupdate is.

De oorzaken van de lekken zitten in verschillende onderdelen van de browser, bijvoorbeeld de ANGLE fotobibliotheek bevat een geheugenlek, de manier waarop de browser om gaat met zIP-files en de manier waarop metadata wordt uitgelezen via de stagefright bibliotheek bevatten lekken.