Het Duitse elektronicaconcern Bosch is bij veel mensen wellicht bekend van de wasmachines, vaatwassers en gereedschappen, als het aan de Duitsers ligt gaan ze een grote rol spelen in de Internet of Things, waarbij elk elektrische apparaat straks met het internet is verbonden. Het bedrijf heeft 14.000 vacatures open staan voor IT-specialisten.

Het Duitse concern is van oorsprong een echt hardwarebedrijf en dat zal het de komende jaren ook zeker blijven. Inmiddels begint Bosch echter ook steeds meer een softwarebedrijf te worden en met de komst van de Internet of Things kan het daar ook niet echt omheen.

Het bedrijf wil dan ook een grote rol gaan spelen in deze markt door alle bekende elektronica straks te gaan voorzien van een internetverbinding. Het bedrijf heeft inmiddels al 15.000 software-ontwikkelaars in dienst, maar dat is nog niet genoeg, het bedrijf heeft nog eens 14.000 vacatures open staan met het oog op de Internet of Things. Ruim de helft van deze vacatures is voor gespecialiseerd IT-personeel.

Bosch is vooral op zoek naar net afgestuurde, maar liefst 3500 vacatures zijn voor mensen die net klaar zijn met hun opleiding. De meeste vacatures zullen worden ingevuld in China en India maar ook in Duitsland is ruimte voor 2100 nieuwe werknemers. In Europa zullen in totaal 4800 nieuwe werknemers worden aangenomen.