Symantec koopt beveiligingsbedrijf Blue Coat voor 4,65 miljard dollar

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Symantec heeft bekendgemaakt dat het branchgenoot Blue Coat overneemt voor een bedrag van 4,65 miljard dollar. Het meest opvallende aan deze overname is dat de CEO van Blue Coat, Greg Clark, straks de CEO van Symantec zal worden na de overname.

Symantec koopt dus niet alleen een beveiligingsbedrijf op, maar koopt ook zijn nieuwe CEO in. Een aparte zet die niet heel veel voorkomt. De overname van 4,65 miljard dollar zal in contanten worden voldaan. Blue Coat is op dit moment marktleider als het gaat om webbeveiliging, zo beveiligt het de cloudomgevingen van meer dan 15.000 bedrijven.

Voor Symantec is het dus een echte aanwinst en een verbreding van het huidige portfolio. Blue Coat en Symantec werkte al samen, zo had Symantec eerder al de mogelijkheid geboden aan Blue Coat om SSL-certificaten uit te geven.

Naast deze overname investeren Silver Lake en Bain Capital ook in Symantec. Silver Lake verhoogt zijn investering van 500 miljoen dollar naar 1 miljard dollar tegen 2 procent convertible notes, terwijl Bain Capital 750 miljoen dollar investeert in convertible notes. Deze lopen af in 2021 en dan moet Symantec het geld terugbetalen of uitkeren in aandelen. De huidige prijs per aandeel is 20,41 dollar.

Symantec gaat de overname financieren met geld dat het in kas heeft plus een lening van 2,8 miljard dollar. De overname moet in het derde kwartaal van dit jaar al worden afgerond.