Mobileye en Delphi ontwikkelen platform voor zelfrijdende auto’s

Het Israëlische technologiebedrijf Mobileye gaat samenwerken met Delphi Automotive aan de ontwikkeling van een platform voor zelfrijdende auto’s. Dat platform moet in 2019 gelanceerd worden, waarmee de ontwikkeling van autonoom rijdende voertuigen nog een stap dichterbij gekomen is.

De bedoeling is om het systeem zo te bouwen dat het mogelijk wordt om auto’s als level 4 of 5 te classificeren. Een auto valt onder level 4 als het bijna altijd zelfstandig kan rijden en onder level 5 als het van de bestuurder niets anders nodig heeft dan een bestemming.

De samenwerking is een logische: Mobileye is een van de leidende fabrikanten op het gebied van camera’s en andere componenten die nodig zijn om voertuigen de weg te laten zien. Delphi is verder een vooraanstaand bedrijf dat software bouwt voor zelfrijdende auto’s.

Daarmee komt de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s in een stroomversnelling terecht. Waar Tesla als eerste fabrikant met een zelfrijdfunctie kwam, komen steeds meer andere automakers met eigen oplossingen. Zo zal BMW in 2021 zijn eerste autonoom rijdende auto uitbrengen in China. Tegelijk komt Uber deze maand nog in Pittsburgh met zelfrijdende auto’s.

Mobileye en Delphi willen hun platform in 2017 op de technologiebeurs CES presenteren. Daarbij moet een auto al op de snelweg en in de stad rondrijden. De daadwerkelijke lancering van het platform vindt in 2019 plaats.

Bron:Delphi